Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en död i Värnamos boenden

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Omsorgsförvaltningen meddelar att ytterligare en person på Värnamo kommuns boende avlidit i covid-19 den senaste veckan. Antalet tillfrisknade har nästan fördubblats.

Omsorgsförvaltningen rapporterar nu det dagsaktuella läget för covid-19 i i Värnamo kommun boenden. Av totalt cirka 300 boende:

• finns det i dag 6 (8) bekräftade fall av covid-19

• har hittills totalt 9 (8) personer som testats positivt för covid-19 avlidit

• har hittills totalt 11 (6) personer som testats positivt för covid-19 tillfrisknat

Siffrorna inom parantes visar motsvarande antal som rapporterades förra veckan den 14 maj.

Provtagning

Sedan tidigare har de som bor på kommunala boenden och uppvisar symptom testats för sjukdomen covid-19. Den här veckan har Region Jönköpings län utökat antalet tester av för medarbetare inom både hälso- och sjukvården och den kommunala omsorgen. All personal inom kommunens äldreomsorg och funktionshinderomsorg ska testas, om man uppvisar symptom som kan vara covid-19 och har nära kontakt med patienter eller brukare.

Nya rutiner för visir

Folkhälsomyndigheten flaggade förra veckan för att kommuner och regioner ska överväga att utöka användningen av visir i vård och omsorg. Region Jönköpings län rekommenderar att medarbetare som en extra åtgärd ska använda visir vid ansiktsnära vård av äldre och sköra personer, även de som inte uppvisar symptom.

Omsorgsförvaltningen arbetar med att ta fram rutiner kring detta för Värnamo kommuns verksamheter och dessa blir klara under nästa vecka. Tillgången till visir är god, meddelar förvaltningschef Ulrika Gustafson på Värnamo kommuns hemsida.