Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterbacken lämnar IFK Värnamo – har skrivit på för Skåneklubb

Axel Winberg lämnar IFK Värnamo. Winberg tillhörde under 2019 IFK Värnamos A–lagstrupp men var även utlånad till division 3 och Gnosjö IF. I fortsättningen kommer han att spela för division 2–klubben Nosaby IF, som kommer från Kristianstad.

”I helgen blev det klart att 20–årige vänsterbacken Axel Winberg vänder hem till Nosaby IF från IFK Värnamo. Axel spelade i Nosabys ungdomslag fram till han var 16 år och tillhörde vårt mycket framgångsrika pojklag födda 1999. Medan många i laget började på fotbollsgymnasiet i Sölvesborg och Mjällby valde Axel Calcios fotbollsgymnasium i Osby med legendaren Jonas Thern som en av ledarna. Thern såg potentialen och under de två senaste säsongerna har Axel tillhört IFK Värnamo där Axel främst spelat i klubbens U21–lag men också gjort fyra matcher i superettan och matcher i Svenska cupen”, skriver Nosaby IF på sin webbplats.

”Under senaste säsongen kombinerade Axel spel i U21 med matcher i division 3–laget Gnosjö som han var utlånad till under hösten. Skador och sjukdom förstörde en del av den föregående säsongen men han är nu skadefri och ser fram emot årets säsong”, skriver Nosaby vidare.