Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

WSK-talang tog två medaljer på USM

I helgen tog Wärnamo SK:s Gustav Brasch två medaljer på ungdoms-SM i Trollhättan.

15-åringen genomförde sitt första SM utomhus och det kom att bli en rolig helg för WSK:s talang.

Efter en heatseger i 300 m häck blev det final där han tog en silvermedalj med nya personbästat 39,34 sekunder. Brasch tog även en heatseger på släta 300 m och i finalen blev det en sjätteplats.

Men det blev ännu en medalj för WSK-löparen, som i 80 m häck tog ytterligare en heatseger och en silvermedalj i finalen på tiden 11,12.

Klubbkompisen Alice Davidssom USM-debuterade i Trollhättan och gjorde det bra. I F15 spjut kastade hon nytt personbästa på 34,84 m, vilket räckte till en fin femteplats.

På JSM i Göteborg tävlade Wärnamo-juniorerna Hugo Schoug och Ellen Olsson. För Schoug blev det nytt personbästa i längdhopp med 5,78 m och för Ellen Olsson blev det en niondeplats i samma disciplin efter ett hopp på 5,41. Olsson deltog även i 100 meter där hon efter ett struligt lopp sprang in på tiden 13,13.