Vid halvtiotiden under fredagen meddelade Moderaternas partiledare , detta sedan elva partidistrikt i landet krävt att hon lämnar sin post.

Batra har haft och Malin Wengholm, regionstyrelsens ordförande, tycker att det som nu skett är olyckligt.

Jag har respekt för hennes val, med tanke på hur situationen utvecklades var det omöjligt att sitta kvar. Men det har skett på ett olyckligt sätt, när man inte har någon given efterträdare bäddar detta för en turbulent tid, säger Malin Wengholm.

Hon berättar att hon själv varit med i en av arbetsgrupperna som arbetat med reformarbetet av den moderata politiken. Hon är rädd att det arbetet nu hamnar i skymundan.

 Vi har mycket bra politik att föra fram men risken är att det blir mer fokus på person än politik och det är det sista vi behöver, säger hon.

Vad händer inom Moderaterna egentligen, vi ser interna konflikter både lokalt och nationellt?

 Det blir ett problem när man pratar om och inte med varandra. Principen "ris i enrum, ros i plenum" är viktigt i alla sammanhang, frångår man den principen blir det rörigt och tråkigt, säger Malin Wengholm.

Hon menar att det nu blir än viktigare för region- och kommunpolitiker att driva på i valrörelsen och kommunicera sin politik.

 Före 2006 fick landstings- och kommunpolitiker arbeta utan draghjälp av riksorganisationen. Många moderater har tillkommit sedan dess och är inte vana vi det. Det är i motgångar alla partier prövas och det är verkligen dags för oss att kommunicera vad moderat politik är för något, säger Malin Wengholm.

Vem tror du kan efterträda Batra?

 Det är inget jag vill spekulera i nu, säger Malin Wengholm.