Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VN.se slår nya rekord efter dramatisk start på året

Artikel 19 av 21
Explosionerna i Värnamotrakten
Visa alla artiklar

Värnamo Nyheters sajt vn.se har under den senaste veckan haft rekordmånga sidvisningar och aldrig har så många användare tecknat Premium-abonnemang via sajten. Naturligtvis är det den senaste tidens många våldsdåd i Värnamotrakten som ligger bakom det stora läsarintresset och som visar att lokaltidningen spelar en viktig roll i samhället.

Intresset för kriminaljournalistik har alltid varit stort. Så var fallet även när tidningen enbart kom ut i en pappersupplaga.

Under förra veckan registrerades över en miljon sidvisningar på vn.se - en väldigt hög siffra för en lokaltidning som främst bevakar fyra kommuner där det bor omkring 85 000 människor.

– År 2019 har ju börjat väldigt dramatiskt med flera sprängningar och skottlossningar. Det är givetvis händelser som läsarna vill veta mycket om, säger Peter Feurst, nyhetschef på Värnamo Nyheter.

Han ser de höga siffrorna som ett tecken på att VN har bedrivit sin journalistik på ett bra sätt.

– Vi har siktat på att vara tidigt ute och har sänt tv från platserna där det har hänt. Vi har givetvis också haft god hjälp av Hall Medias liveredaktion i Jönköping, säger Peter Feurst.

Läsarnas stora intresse för det som har inträffat i Värnamotrakten har märkts via reaktioner i sociala medier och via tips från läsarna.

– Vi tycker det är viktigt att följa upp vad som kan vara orsakerna bakom dåden och därför har vi bland annat pratat med forskare, polischefer och ortsbor, säger Peter Feurst.

Hjälpen från läsarna syntes extra väl i det filmklipp från Reftele som visade när polisen grep fem misstänkta personer natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan.

– Det är fantastiskt med läsare som sitter på "första parkett" när stora händelser inträffar. Vi är givetvis glada för att läsarna vill dela sådant material med oss.

Förutom kriminaljournalistiken är det även flera andra artiklar som under samma period har väckt stort intresse.

– En händelse som kom lite i skymundan var att Jonas Thern på nytt blev tränare i IFK Värnamo. En väldigt stor nyhet för alla som gillar fotboll, säger Peter Feurst.

Även den alltjämt pågående regeringsförhandlingen fortsätter att engagera.

– Där är det tydligt att mycket fokus har hamnat på Annie Lööf (C). Det har självklart varit ett stort intresse för henne i hela Sverige, men situation för oss på VN är ju annorlunda eftersom hon kommer från Värnamo, säger Peter Feurst.

VN.se har under den senaste tiden även sett ett uppsving i antalet personer som tecknar ett Premium-abonnemang för att kunna läsa alla artiklar på sajten.

– Vi får ofta frågan om varför vissa artiklar kostar pengar. Vårt svar är att bra journalistik kräver resurser och att journalister inte kan arbeta gratis. Våra journalister har verkligen arbetat hårt och i läsarnas tjänst för att få fram bra nyheter i samband med allt som har hänt i Värnamotrakten under de senaste veckorna, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media.

Att många söker sig till Värnamo Nyheter för att få information visar att lokaltidningen spelar en viktig roll i samhället, menar hon.

– Vi reagerar precis som alla andra människor med bestörtning när våldsdåd inträffar på vår hemmaplan. Men det ligger samtidigt i vårt uppdrag att rapportera om det som sker i vår närhet, oavsett om det gäller tragiska händelser som dessa eller positiva besked. Då är det trots allt glädjande att så många människor söker sig till oss för att få information - och vi påminns än en gång om hur viktig VN är som lokal nyhetsförmedlare för Värnamoområdet. Här får vi ett förtroende som vi jobbar hårt för att förvalta, säger Patricia Svensson.