Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viteshot mot markägare med reklam vid E4 dras tillbaka

Kommunens hot om ekonomiska sanktionsåtgärder hade effekt. Reklamskyltarna längs E4 har varit borta ett tag. Nu dras även viteshoten tillbaka.

Många markägare längs E4 har nappat på erbjudanden från annonsörer. De har upplåtit mark till släpkärror med stora skyltannonser om hamburgare, rastställen, bilprodukter och annat. Men till skillnad mot en del skyltar – med gamla tillstånd – var det inte tillåtet. Kommunen anmärkte och hotade med vite. Skyltarna togs bort och nu upphävs besluten om vite för flera av dem.

De upphävda besluten handlade dels om bortforsling av skyltarna, dels möjligheten att ta ut ett löpande vite om 25 000 kronor per månad om så inte skedde.

Vad händer om någon nu sätter upp en ny skylt?

– Om någon sätter upp en skylt, och vi får in en anmälan, är vi skyldiga att utreda om det finns tillstånd, svarar Thomas Andersson på miljö- och byggförvaltningen.

Processen kan alltså komma att upprepas.