Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visisonspalatset: Vi kan inte sluta jobba för vår vision nu

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

– Tre fantastiska dagar, sa visionärerna när de klev ut ur Visionspalatset. Alla fem är fast beslutna att träffas snart igen för att göra verkstad av sin vision.

Alla får plats, om många hjälper till. Så kan man sammanfatta den vision som vuxit fram under tre dagar inuti Visionspalatset på Flanaden.

Många av de 89 förslag som Visionsplatsets besökare satt upp på visionsplanket utanför handlade om saker Värnamo behöver: lekparker, cykelställ, grönområden.

Visionärernas tankar handlade istället om hur man kan strukturera personligt stöd och utbyte mellan invånarna.

– Vi har diskuterat hur det ser ut här nu och hur man kan förbättra det i framtiden, säger Klara Aune.

I Visionspalatset har hon jobbat tillsammans med Nicklaes Malmsten, Sofia Elmgren, Adam Svensson, Nico Eremidis och Torbjörn Egerhag.

Visionens delar

I framtidens Värnamo finns fler nätverk och personer som hjälper alla in i gemenskapen med meningsfulla jobb och aktiviteter. Gruppens förslag handlar om hur Värnamo:

lockar fler ungdomar

tar emot nya invånare

skapar större trygghet

hjälper alla till meningsfullt arbete

gör det enklare att bo på landsbygden

gör stadens centrum mer spännande

Visionärerna fortsätter

– Vi har haft en lång diskussion om hur vi tar detta vidare, säger Torbjörn Egerhag.

Helt klart är att hela gruppen vill jobba vidare tillsammans för att förverkliga sin vision. Att släppa taget om sina idéer efter tre dagar är det inte tal om. Insatsen, som varit helt frivillig, har gett dem mersmak.

– Vi kommer att fortsätta och har redan bokat tid för det, säger Adam Svensson. Efter hand kommer fler att kunna delta.

Stort tack till visionärernas insats i Visionspalatset! Tidningen kommer att presentera förslagen mer utförligt i kommande artiklar.