Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visionspalatset: Samla alla idrottsanläggningar i östra Värnamo

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

– Min vision är en plats där alla idrotter är samlade, säger en av visionärerna i Visionspalatset.

– Den platsen är självklar för mig. Mitt i stan men ändå inte, tillgänglig för alla, säger Nico Eremidis, föreningsutvecklare i fotbollsklubben IFK Värnamo.

Området han pekar på är Tinas ö, Finnvedsvallen och Ljusseveka i östra Värnamo, där hans klubb bedriver sin verksamhet idag.

– Visionen som kommunen har idag om att anlägga nya arenor i södra delen av staden är inte genomtänkt i mina ögon, säger han.

– Jag förstår att man vill ha ett skyltfönster mot 27:an, men man har glömt konsekvenserna för barnen.

Det blir helt enkelt för mycket trafik vid den södra utfarten, för barn som ska förflytta sig mellan olika anläggningar på båda sidor om Expovägen.

Nico Eremidis förslag är att flytta idrotten från Finnvedsvallen till en renodlad på friidrottsarena på Tinas ö, medan Finnvedsvallen byggs om till en renodlad fotbollsarena.

Till Ljusseveka flyttas dessutom ishall, simhall och sporthall. Där bygger man också ett Idrottens hus som alla föreningar kan hyra in sig i.

– Då kan vi dra nytta av varandras kunskaper och få synergieffekter. Alla får plats, det finns gott om parkeringsytor och utrymme att växa på, säger Nico Eremidis och pekar på området mellan Ljusseveka och utfarten till 127:an.

– Att bygga bostäder på befintliga fotbollsplaner där 400-500 barn och ungdomar dagligen har verksamhet är korkat.