Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visionspalatset: Här är visionärerna

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

– Kul att Värnamo utvecklats med skateparken och Gummifabriken, säger Klara Aune, en av visionärerna som kliver in i Visionspalatset nästa vecka. Här är alla fem visionärer som ska jobba med idéer tillsammans.

Yngst i Visionspalatset blir Nicklaes Malmsten, 17 år, och Klara Aune, 18 år. De tänker bidra med sin generations perspektiv på utvecklingen i Värnamo kommun.

– Man vill ju vara med och påverka. Jag är nyfiken på de andra visionärernas idéer och att utveckla egna tillsammans med dem, säger Klara Aune, Värnamo.

– Det är jättebra att Värnamo växer och utvecklas. Ju mer som finns i staden, desto mer liv och rörelse blir det på gatorna, säger Nicklaes Malmsten, som bor i lugna Åminne, på lagom avstånd till centralorten.

Båda pluggar Naturprogrammet på Finnvedens gymnasium. De gör tummen upp för skateparken och Gummifabriken, kulturutbudet är bra.

– Men det är viktigt att inte glömma annat viktigt som skola, sjukhus och polis.

I Visionspalatset kommer de att möta Nico Eremidis, Värnamo, som jobbar med barn och unga i IFK Värnamo och Sofia Elmgren, Rydaholm, som leder integrationsprojektet Unga internationella vänner.

Den femte visionären är Adam Svensson, Värnamo, som driver Science Park hos Värnamo Näringsliv i Gummifabriken. Nico, Sofia och Adam presenterar sig i filmerna nedan.

Har du frågor och idéer som du vill att de fem ska jobba med i Visionspalatset nästa vecka? Hör av dig med förslag till tidningens redaktion eller Visionspalatsets facebooksida Visioner i Värnamo.