Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktor Claesson får en ny svensk lagkamrat i Krasnodar

Viktor Claesson är just nu långtidsskadad men kommer att ha en ny svensk lagkamrat när han återvänder till FC Krasnodar. Landslagsanfallaren Marcus Berg är klar för klubben.

Viktor Claesson är en av två svenskar i den ryska klubben FC Krasnodar. Under årets säsong har Värnamokillen varit en av lagets bästa spelare.

Han är även den spelare som har tredje högst marknadsvärde i Russian Premier League. Enligt Transfermarkt.com är han värderad till 18 miljoner euro, ungefär 190 miljoner kronor.

Nu kommer IFK Värnamo-produkten få en ny svensk lagkamrat. FC Krasnodar har nämligen värvat sin tredje svenska landslagsspelare. Förutom Claesson och Kristoffer Olsson kommer även Marcus Berg att tillhöra klubben nästa säsong.

Ska kvala i Champions League

Bergs kontrakt med Al-Ain gick ut och han har stått klubblös. Nu är den 32-årige anfallaren klar för Krasnodar och har skrivit på ett ettårskontrakt med det ryska topplaget.

”Glad över att ha skrivit på för FC Krasnodar. Ser fram emot nästa säsong och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sina mål. Tack för det fina välkomnandet”, skriver Marcus Berg på sitt Instagramkonto.

Den ryska ligan hade säsongspremiär på fredagskvällen, Krasnodars första match spelas under söndagen. Förutom spel i ligan kommer Krasnodar även att kvala till Champions League under sommaren.

Viktor Claesson från Värnamo kommer dock att missa stora delar av säsongen. Tidigare i veckan kom det besked kring den skada som han ådrog sig i EM-kvalet mot Spanien i juni.

– Han kommer att bli borta längre än sex månader, sade tränaren till webbplatsen Russian Football News.