Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktor Claesson bakom Sveriges upphämtning mot Norge

Sverige stod för en supervändning mot Norge i EM-kvalet. Efter att ha varit i underläge med 0-2 vände Sverige i andra halvlek och var nära att ta hem tre poäng. Mycket tack vare Värnamosonen Viktor Claesson, som stod för ett mål och två assists i matchen.

Det var upplagt för en jämn kamp när Janne Anderssons Sverige gästade Lars Lagerbäcks Norge, och vilken match det blev.

I den första halvleken var det Norge hade övertag och tog även ledningen efter 41 spelade minuter. I andra fortsatte Norge sätta press på blågult, och 2-0 kom i den 59 minuten.

Det såg länge mörkt ut för Sverige, men hoppet tändes när Värnamosonen Viktor Claesson slog in en straffretur med 25 minuter kvar. Med fyra minuter kvar kvitterade Sverige genom Robin Quaison och matchen såg ut att sluta oavgjord. Då slog firma Claesson/Quaison till igen.

Viktor Claesson sköt ett skott som tog på Robin Quaison och gick in i mål, helt plötsligt hade Sverige vänt 2-0 till 3-2. Men i den sista tilläggsminuten gjorde Ola Kamara 3-3 på en hörna.

Sverige spelar sin nästa match i EM-kvalet den 7 juni mot Malta.