När , trots tre säsonger på land och någon som är villig att köpa den, kom det reaktioner från läsarna.

– Underbart att någon vill förbarma sig över skeppet! Trist inställning av kyrkan, skriver en av VN:s läsare på Facebook.

LÄS MER: Asasamfund vill köpa vikingaskeppet Vidfamne

Vikingaskeppet Vidfamne byggdes för drygt 60 år sedan i Missionskyrkans regi och många Värnamobor har minnen från någon av de många turer som båten färdats ute på sjön Vidöstern.

Efter höjda krav från Transportstyrelsen om befälhavande ombord hade Missionskyrkan inte längre möjlighet att använda båten för kommersiellt bruk och för tredje säsongen i rad ligger Vidfamne därför på torra land bakom Libanongården. Det en del nu reagerar på är att Missionskyrkan inte vill sälja båten till Nordiska Asasamfundet som har visat stort intresse.

– Märklig inställning. De låter hellre skeppet ruttna bort eller huggas upp än att det hamnar i händerna på några "hedningar", skriver en läsare.

LÄS MER: Höga avgifter hotar Vidfamnes framtid

LÄS MER: Slutseglat för Vidfamne

Andra instämmer:

– Patetiskt att de hellre förstör skeppet än att sälja det vidare till entusiaster som skulle ta väl hand om skeppet, skriver en.

– Låt NAS få köpa skeppet. Där kommer det att tas väl omhand av kunniga och intresserade människor istället för att bara kastas bort. Låt Vidfamne få segla igen, skriver en annan.

Andra tycker att Vidfamne skulle passa fint på en ny plats.

– Skulle vara fint på Bolmen! Gislaved kommun kan väl köpa den? Köra turister. Vi har vikingagravar på väg på Odensjö, kommenterar en.

En annan tycker att det kan vara något för Vandalorum:

– Varför tar inte Värnamo kommun hand om den tillsammans med Åminne och Vandalorum museum och för något gemensamt? Kan ge ungdomar jobb under sommaren. Bra PR för alla.