Värnamo Näringslivsgala som var planerad att hållas den 24 april flyttas nu till hösten istället. Samma sak gäller med Stjärnkvällen som skulle gått av stapeln den 3 april i Smålandsstenar.

– Det känns helt rätt, vi tar vårt ansvar och väljer att flytta fram galan i Värnamo några månader. Det nya datumet som gäller är fredagen den 25 september, säger Anki Hansson, chef Värnamo Näringsliv.

Hon fortsätter:

– Vi hade ett kort möte på fredagsmorgonen och vi var tveklöst överens om att skjuta fram galan. Tråkigt naturligtvis, men ändå det bästa efter omständigheterna.

Hans Thomsson, sponsoransvarig betonar att galan ställs alltså inte in utan den endast flyttas fram några månader. Nico Christoforidis som representerar huvudsponsorn, Holmgrens/BMW håller med och menar att det fanns inget annat alternativ helt enkelt.

Vad händer nu framöver?

– Vi kommer att kontakta alla berörda, sponsorer, band som skulle uppträtt och alla som köpt biljetter med mera. Biljetterna gäller naturligtvis i höst också, men vill man istället få dem återbetalda så löser vi det, säger Anki Hansson.

Vad det gäller Stjärnkvällen i Smålandsstenar som skulle gått av stapeln redan den 3 april kom ett beslut från Näringslivsrådets styrelse strax före lunch –även de kör galan till hösten istället.

Anneli Alm, kommunikatör på Enter i Gislaved konstaterar att det är jättesorgligt men med respekt för alla deltagare väljer man nu att skjuta fram galan.

– Något nytt datum är inte spikat än, vi återkommer med det senare, säger hon.

Relaterat till artikeln