På onsdag åker IFK Värnamo till Lund för att möta Torns IF i den andra omgången av Svenska cupen. I prispotten ligger en biljett till vårens gruppspel.

– Det är inget snack om att vi vill vinna den här matchen. Den har stor betydelse inför nästa års försäsong, att få spela tävlingsmatcher i februari är alltid en klar fördel, säger Christian Järdler, tränare i IFK Värnamo.

Motståndet Torns IF har gått som tåget i division 2 Östra Götaland och toppar tabellen efter 18 omgångar.

– För dem är det ju årets roligaste match, och vi vet ju om att det alltid är ett par skrällar varje år i den här omgången. Vi måste förstå att det är en hundraprocentig arbetsinsats som gäller, säger Christian Järdler.

Kan det finnas en risk för underskattning?

– Vi måste förbereda spelarna taktiskt och mentalt. Det är upp till oss ledare att få gruppen att förstå vad som väntar. Mina fotbollsspelare är bättre än deras, det är klart, och gör vi en likadan arbetsinsats som Torn så har vi jättegoda chanser att vinna.

Är det läge att lufta några spelare med tanke på det tuffa spelschemat?

– Det gäller att vi är kloka där, vi har spelat många matcher och det är derby på måndag, så vi kommer att rotera på några positioner, säger Christian Järdler.