Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VGIK presenterar ny assisterande tränare – och kontraktsförlängning

Johan Hjalmarson fortsatte inte som assisterande tränare till Marcus Bengtsson i Värnamo Hockey. Nu har Tigers hittat Hjalmarssons ersättare och presenterar samtidigt en kontraktsförlängning.

I mars meddelade Värnamo GIK att Marcus Bengtsson, som tog över som klubbens huvudtränare mitt under säsongen, fortsätter även kommande säsong. Det stod dock klart att han inte skulle få med sig sin assisterande tränare från förra säsongen, Johan Hjalmarsson.

Nu har klubben dock hittat vem som ska leda bakom Bengtsson. Det blir Roger Holmström som får det ansvaret.

Holmström är en 54-årig tränare som tidigare hade en lång spelarkarriär i division 1 med Troja-Ljungby. Han har erfarenhet som tränare för Diö GoIF i hockeytrean men även haft huvudansvar för flera ungdomslag i Troja-Ljungby, däribland J20-laget. Nu kommer han alltså att vara en del av tränarstaben i Värnamo Hockey.

19-åring stannar

Samtidigt som klubben meddelar att Holmström går in som assisterande tränare så släpps också nyheten att Hugo Liljeqvist förlänger med Tigers.

Den 19-årige forwarden har VGIK som moderklubb men har även spelat i HV71:s J18-lag och Nässjö HC. Han kommer nu att gå in på sin tredje raka säsong i Värnamo.

Förra säsongen spelade han 32 matcher i A-laget och stod för två mål och åtta poäng. Han fick även spela elva matcher i juniorlaget och där gjorde Liljeqvist 28 poäng.

Värnamo GIK har nu 14 forwards på kontrakt och fokuset kommer nu främst ligga på att plocka in backar.