Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vätternrundan ställs in – för första gången

CYKEL Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp, ställs in på grund av coronapandemin. "Det är ett tungt beslut. Men vi ser inga möjligheter att gå vidare och planera för ett arrangemang i nuläget", säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson.

Även övriga lopp som ingår i Cykelveckan – som väntades locka runt 35 000 deltagare – ställs in. Beskedet kommer med drygt två månader kvar till den tänkta cykelfesten 12–13 juni.

"Vi ser att vi inte kan gå vidare och planera för Vätternrundan, som situationen ser ut. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu", säger Brynell-Johansson i ett pressmeddelande.

Ledningen har de senaste veckorna undersökt om det skulle gå att flytta Vätternrundan till senare i år.

"Men Vätternrundan är ett stort arrangemang och många förberedelser måste göras långt i förväg. Det innebär att det i dagsläget är högst osäkert om det skulle gå att genomföra ett arrangemang senare under året heller".

Vätternrundan ingår i "En svensk klassiker" tillsammans med Vasaloppet, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Det är första gången loppet ställs in sedan starten 1966.