Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vätternrundan görs om – anmälan flyttas fram: ”Ett stort arbete”

Anmälan till Vätternrundan flyttas fram. Anledningen? Bansträckningen planeras att göras om. – Vi gjorde en extra deltagarundersökning efter årets lopp och den stärkte vår bild av att vi behöver göra något, säger vd:n Gunilla Brynell-Johansson.

Huvudanmälan till Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel, flyttas fram en månad, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi tittar på förändringar av bansträckningen som är relativt stora. Innan vi öppnar anmälan vill vi kunna ge cyklisterna en tillräckligt bra bild av loppet de anmäler sig till, säger Gunilla Brynell-Johansson, Vätternrundans vd.

”Har flera alternativ”

Så, vad är det för förändringar det handlar om? Man planerar bland annat att göra om delar av bansträckningen vid Hammarsundet, norra Vättern. Detta efter att deltagare i årets lopp via en undersökning berättat att den sträckan är något som ledningen bör se över.

– Vi har flera olika alternativ och det är ett stort arbete. Vi behöver provköra alla alternativ och tänka igenom varje meter av vägen. Vi tittar på varje enskild korsning och vi går igenom hur depåerna skulle kunna ligga, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Anmälan öppnar nu först den 27 november.