Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värnamobo jublar efter storvinst

I två års tid har en man i Värnamo satsat 25 kronor i veckan på en Eurojackpotrad bestående av hans födelsedatum. I fredags gick nästan alla siffrorna in och han kan numera titulera sig mångmiljonär.

Studentfirandet i fredags för yngsta dottern fick ett oväntat slut, berättar en man i 60-årsåldern i Värnamo för Svenska Spels kommunikatör Magnus Fridell.

Några gäster var fortfarande kvar när han fick en påminnelse från Svenska Spel om att rätta sin Eurojackpotrad.

– När jag hade gjort det ropade jag till familjen att jag trodde att jag hade vunnit lite pengar.

Det visade sig senare att det inte var så lite trots allt. I två års tid har mannen varje vecka satsat 25 kronor på en rad som baserades på hans födelsedatum. Nu fick han en rejäl utdelning på sin satsning. Vinsten blev nämligen svindlande 10 997 033 kronor.

– Man är mellan dröm och verklighet, säger mannen som önskar vara anonym.

Apropå drömmar så har frun drömt om en Tesla, och nu lär det bli en sådan avslöjar mannen. Pengarna kommer även att användas för att betala av lån så att de är skuldfria när de går i pension. Enligt Magnus Forsell på Svenska Spel är det här ganska typiskt svenskar.

– Det är något som de allra flesta svenskar gör, betalar av lån. Ja, och så köper man något som man drömt om och åker på en resa.

Innan Värnamobon får sina 10 997 033 kronor kommer han att få möta en banktjänsteman som kommer att ge tips om hur han kan använda sina pengar.

– Vi har den regeln när man vinner över fem miljoner kronor. Då får man ett fysiskt möte innan pengarna förs över.

När kan Värnamobon räkna med att få in pengarna på kontot?

– Någon gång de närmaste veckorna.

Värnamobon var inte ensam om att kamma hem elva miljoner i fredags. En person i Sala vann samma belopp. Den hittills största Eurojackpotvinsten i Sverige var 2015 då en spelare i Borås vann 30,8 miljoner kronor.