Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värnamo slog Bankeryd och vann Vi i femman-finalen

Årets lokala mästare i i Vi i femman är klass 5A från Enehagens skola i Värnamo. I en spännande final slog eleverna Victor Brannestam och Molly Sandberg motståndarna från Nyarpsskolan i Bankeryd.

Årets final hade samma uppställning som finalen i vi i femman år 2018, Enehagens skola från Värnamo mot Nyarpsskolan från Bankeryd.

I år blev det en spännande match i P4 Jönköpings lokala final. Det skilde som högst en poäng fram till det sista och avgörande momentet Stegen. Där chansade Nyarpsskolan från Bankeryd på 8-poängsnivån, men gissningen ”jordnöt” visade sig vara fel. Enehagens skola från Värnamo svarade ”mandel” på 4-poängsnivån vilket var rätt. Slutresultatet blev 31-26.

Onsdag 5 maj blir det klart vilka tre av de 25 lokala vinnarna i Sverige som hade bäst resultat och går vidare till riksfinal den 2 juni.