Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre IFK Värnamo-tränaren uppges få toppjobb i allsvenskan – efter jättekaoset i Nigeria

Jörgen ”Divan” Petersson lämnade nyligen sitt tränaruppdrag i Nigeria. Nu kan IFK Värnamo-profilen i stället bli sportchef – i allsvenska Kalmar FF. – Vi får se vad det mynnar ut i, säger han till Barometern.

Den tidigare IFK Värnamo-tränaren Jörgen ”Divan” Petersson har de senaste två åren varit assisterade förbundskapten till Tomas Dennerby i Nigerias damlandslag.

Men tidigare i höstas lämnade Petersson sitt uppdrag.

– Jag kommer sent till första samlingen i Frankrike. Vi har kallat 27 spelare, när jag kommer så är Dennerby där... och ja inte så många fler. EN spelare är där. Sen kom det 19 spelare till slut och vi förlorar med 0-8, sa Jörgen Petersson till VN i oktober när han berättade om den kaosartade tiden i Nigeria.

”Divan” pekas ut

Nu verkar det som att ”Divan” är på väg att få ett nytt toppjobb. Barometern uppger nämligen att Värnamo-profilen kan bli ny sportchef i Kalmar FF.

– Jag har respekt för den process som är i Kalmar FF och jag tycker att de ska få jobba i lugn och ro. Vi får se vad det mynnar ut i, säger Petersson, som är U19-tränare i klubben, till tidningen.

KFF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg vill inte heller han kommentera uppgifterna.

– Jag vill inte kommentera någonting, säger Norberg till Fotbollskanalen.

Den allsvenska klubben har ett par stökiga månader bakom sig.

Inför den sista omgången lämnade den dåvarande tränaren Magnus Pehrsson föreningen efter en dramatisk ordväxling med lagets supportrar – men efter ett lyckat kvalspel mot Brage stod det klart att Kalmar spelar i allsvenskan även nästa år.