Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värnamo missar karnevalen – häng på den här showen istället

Karnevalen, lördagens stora begivenhet, är inställd. Men det hindrar inte Värnamo kulturskolas lärare från att testa ett nytt grepp. – Missa inte detta, jag lovar att det kommer att bli riktigt bra, säger verksamhetsledaren Adan Brown.

"Är alla redo? Då kör vi". Musiken drar igång och dundrar ut ur högtalarna samtidigt som dansarna äntrar scenen. Det är svårt att inte dras med i "gunget" när Värnamo kulturskolas lärare rockar loss i en svängig låt i skolans orkestersal.

Livestreamat musikquiz

– Vi repeterar som bäst just nu, säger verksamhetsledaren Adan Brown och fortsätter:

– Årets karneval är ju inställd men vi vill ändå bjuda på något festligt under lördagen. Vi kommer att köra ett livestreamat musikquiz med start klockan 15.00 på lördagen, länken till sändningen finns på kulturskolans hemsida.

Hur går det till egentligen?

– Musikquizet håller på i 40 minuter, vi spelar ett antal låtar och ställer sedan frågor efter varje låt, allt sker i realtid. Naturligtvis kan man bara lyssna om man vill det, men det finns ett fint pris att vinna för den som är med och tävlar, avslöjar Adan.

Väldigt aktiva

Han berättar att kulturskolans lärare brukar vanligtvis vara väldigt aktiva under själva karnevalsdagen med underhållning från morgon till kväll.

Hur kändes det när ni fick veta att karnevalen skulle ställas in?

– Först gick väl luften ur oss lite grann. Men när den här idén växte fram, att kombinera en livestreamad konsert med ett quiz, då kändes det trots allt roligt. Jag kan garantera att alla är riktigt taggade nu, säger Adan Brown.