Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värnamo-bandet släpper nytt album: ”Lite av en förbjuden kombination”

Det Värnamobaserade heavy metalbandet Brick har funnits sedan 2014. Nu släpper de sitt andra album, Done Counting My Scars.

Bricks musik har i Sweden Rock Magazine beskrivits som en blandning mellan gammal och ny hårdrock. Rainbow och Iron Maiden möter Killswitch Engage och The Haunted. Det är en beskrivning som trummisen Dado Hrnic håller med om.

– Det är lite av en förbjuden kombination i vissa kretsar, men det stämmer bra in på oss. Vi har en ganska bred musiksmak inom bandet så det har blivit så naturligt, säger han.

Nu är bandet aktuellt med en rykande färsk fullängdare. Men timingen är inte den bästa.

– Det är inte kul att släppa en skiva mitt i pandemin. I normala fall hade vi haft releasefest, men det går ju inte nu, konstaterar han.

Brick bildades 2014 och består av en samling erfarna musiker. Mattias Lilja, som spelar gitarr och skriver musiken, trummisen Dado Hrnic och keyboardisten Gustav Widerquist var tidigare medlemmar i bandet Keld. Även basisten Erik Göransson och gitarristen Fredrik Finnander har lång musikalisk erfarenhet, liksom sångaren Johan Hultgren.

– Han var tidigare med i Band of Spice och spelar också i coverbandet Baksug. Det är han som skriver våra texter och vi är väldigt glada att vi har honom i bandet, säger Dado Hrnic.

Albumet är gruppens andra fullängdare. Tidigare material är promotion-EP:n Bagging Rainbows. Stax därefter, 2016, signades bandet av det italienska skivbolaget Scarlet Records som gav ut albumet Faceless Strangers. Men när bandet skickade sitt nya material valde bolaget att tacka nej.

– De ville uteslutande satsa på trash-metal hårdrock med kvinnliga sångare. Det verkar vara hett i Italien just nu. Men vi kände att vårt material var värt att släppas så vi drog i lite trådar, säger Dado Hrnic.

I stället var det ett lettiskt skivbolag, Sliptrick Records, som nappade och bandet har nu redan börjat fila på ett tredje album.

Bandet har en trogen skara fans.

– När vi spelar är det ofta ansikten som vi känner igen i publiken och vi får ärlig feedback på det vi gör, både positiv och negativ. Det är ett bra betyg, säger Dado Hrnic.

Dock menar trummisen att intresset för rock överlag tycks ha minskat.

– Förr hade vi en levande musikscen. Både kvällsrocken och vårrocken lockade massor av band, i dag finns det ju nästan inga kvar.

Varför är det så tror du?

– Svårt att svara på. När man själv var ung var det tufft att spela i band. I dag verkar det vara coolare att vara bra på Counter strike. Det är konstigt, för vi har ju både duktiga musiker och fina replokaler i Värnamo så det borde finnas potential.

Vad kommer att hända för er framöver?

– Just nu gäller det bara att överleva corona. I första läget satsar vi på digitala lösningar, men det är inte lika roligt. Målet är att snart kunna spela på våra lokala scener igen, säger Dado Hrnic.