Nästa vecka är det dags för sportlov i kommunen och nu har kommunen presenterat årets sportlovsprogram.

Är det något särskilt du vill lyfta fram från programmet?

– Allt är ju roligt, men isfiske är nytt för i år. Vi hade det för länge sedan, kanske 15 år sedan. Det är en rolig grej, som är rätt udda, säger Per-Anders Larsson, områdeschef på Hammargården och ansvarig för årets sportlovsprogram.

Isfisket arrangeras av Sportfiskarna och FK-fenan Gnosjö. En osäkerhetsfaktor är dock de senaste dagarnas mildväder, som kan ställa till det för planerna att fiska ute på isen.

– Vi får se hur vädret blir, konstaterar han, och tillägger att många lånade skridskor från fritidsbanken när det var kallare väder.

Prova på shuffle

En annan ny programpunkt gör också i samarbete med föreningslivet, nämligen möjligheten att prova på dansen shuffle tillsammans med Västbo Sportdansklubb.

– Det är ju roligt när det går att göra de grejerna, menar Per-Anders Larsson.

"Varierat program"

En annan aktivitet under veckan är väl inarbetad, nämligen "Hela hallen gungar", då sporthallen i Töllstorpshallen fylls med hoppborgar och hinderbanor.

– Det kör vi tre gånger om året och har kört i alla herrans år, konstaterar han.

Även biblioteken i Gnosjö och Hillerstorp bjuder in till aktiviteter, däribland VR-workshop, Alla hjärtans dag-pyssel och skrivarkurs.

– Det är ett varierat program. Många lovlediga tänker nog att "åh, vad skönt att sitta hemma och ta det lugnt vid datorn en vecka", men när det har gått en dag så har de tröttnat och då kommer de till oss.

Nytt försök med lan

I år gör Hammargården även ett nytt försök att locka datorspelsfantaster att ta med sig datorspelandet till Hammargården.

– Vi ska försöka lana, men vi har inte fått så många anmälningar än. Det är andra gången som vi anordnar lan, men förra gången kom det inga. Men vi ger oss inte.

Fotnot: Hela sportlovsprogrammet finns på kommunens hemsida.