Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaggerydsföretaget Byarums snickeri sålt till Taberg

På måndag kommer allt att vara som vanligt på Byarums snickeri. Förutom det lilla faktum att bolaget har bytt ägare.

Det är efter en karriär på 25 år som Ronny Randow och Lars Axelsson har beslutat att sälja sitt företag.

– Det här är någonting som vi har diskuterat i ett halvår. Och nu har vi alltså hittat en köpare, berättar Lars.

Äldsta kunderna

Köparen är Bombastik Attitude i Taberg, med huvudägaren Anders Lindblom i spetsen. I företaget finns även delägarna Mikael Ljungberg och Stig Lindblom.

– Vi är faktiskt Byarums snickeris äldsta kunder, säger Anders.

Under åren har de båda företagen levt paralella liv och kompletterat varandra som kollegor. Byarums snickeri jobbar dels mot underleverantörer som Swedese Itab - och Bombastik - med legotillverkning. Ett annat ben är snickerier till kök, speciellt skivor och luckor. Bombastik å sin sida erbjuder kompletta funktionsmöbler.

Gamla bekanta

Det märks på skämten om vem som tjänat mest på affären att företrädarna för bolagen känner varandra sedan många år. Bolagen har dessutom en gemensam revisor, som alltså kan sägas vara jävig - men åt båda hållen…

Affären innebär att Ronny och Lars kommer att jobba kvar i Byarums snickeri i två år. De kommer även att behålla företagets fastighet längs Hokvägen i Vaggeryd.

Vad ska ni göra sedan?

– Jag blir kvar här i Vaggeryd, medan Lars flyttar till Halmstad, berättar Ronny. Något nytt företagande blir det inte för vår del.