Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad vill egentligen väljarkåren med vårt Sverige?

Statsminister Stefan Löfven gjorde i veckan för ovanlighetens skull ett intressant uttalande, intressant i det avseende att han och regeringen för en gångs skull bröt mönstret och inte lovade "allt till alla"!

Detta då han kommenterade coronakrisen med: Inget land har oändligt med resurser! Så är det, och därför blir regeringen snart tvungen att göra det man är sämst på. Det vill säga erkänna målkonflikter, prioritera och fatta tuffa beslut. Det kommer att skära djupt i konsensushjärtan här i godhetens förlovade land! Och på tal om vårt land så har polisens "operation rimfrost" vars syfte vara att krossa gängkriminaliteten inte förändrat ett dugg!

Hittills i år (13 maj) har enligt polisen själva 98 skjutningar ägt rum vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt har 84 sprängningar inträffat vilket är en ökning med 12 procent! Om man utöver detta lägger till det faktum att vårt Sverige nu placerar sig på sjätteplats på världslistan över antalet coronadödsfall per invånare, mångdubbelt fler än i våra nordiska grannländer. Så är det som en annan skribent nyligen skrev här på insändarsidan, minst sagt en gåta att Löfven och regeringen ökar i förtroende hos väljarkåren!

Bengt Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel