Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppmaningen till föräldrar: Prata med era tonåringar om smittspridningen

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Nu gör Gislaveds kommun en särskild satsning för att informera högstadie- och gymnasieelever om vikten av att alla behöver hjälpas åt för att minska smittspridningen.

I december går Gislaveds kommun ut med en informationskampanj som riktar sig till ungdomar och unga vuxna i skolan. Samtidigt uppmanar kommunen vårdnadshavare att samtala med sina tonåringar.

Informationen, som också finns publicerad på kommunens hemsida, vänder sig till vårdnadshavare till elever i årskurs 7 och uppåt.

”Prata med din ungdom om att det inte är läge nu att träffa kompisar, gå på fester eller hänga hemma hos varandra. Och föregå själv med gott exempel”, skriver kommunen bland annat.

Kampanjen, som riktas till eleverna, kommer att genomföras under lektionstid och innebär bland annat att eleverna kommer att få se filmklipp med unga personer som har drabbats av covid-19, men också förslag på aktiviteter som kan genomföras på ett smittsäkert sätt.