24-åringen är fostrad i Gislaveds IS och sågs under sin ungdom som en av Sveriges mest spännande talanger. Efter sejourer i Öster, IFK Göteborg, Helsingborg och Östersund har han hittat rätt på högsta nivå i Hammarby.

– Jag hade lite svårt i Göteborg, hade det lite svårt med Henrik Larsson i Helsingborg, men när jag hade Roar Hansen, Per Ola Ljung och har Stefan Billborn nu här i Hammarby... Jag vet inte om jag är så svår att handskas med, det är inte det jag säger, men det känns som de vet hur jag funkar och låter mig vara den jag är. Att låta Darijan vara Darijan låter bra, sa han i en längre intervju med VN häromveckan.

Under sin första säsong i Stockholmsklubben har mittfältaren varit starkt bidragande till Bajens tredjeplats. Han har spelat 29 allsvenska matcher och gjort fyra mål och tolv assist.

Nu uppger Fotbolldirekt att italienska Fiorentina visar intresse för mittfältaren. Enligt sajten har den klassiska klubben följt Bojanic på plats vid flera tillfällen under hösten. Några förhandlingar mellan klubbarna ska dock inte ha inletts ännu.

Gislavedskillen har 2,5 år kvar på sitt kontrakt med Hammarby.

Relaterat till artikeln