Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Claesson jagas – men kan stoppas från flytt

Det uppges finnas stort intresse för Viktor Claesson i Europas stora ligor. Men frågan är om en flytt är möjlig?

27-åringen har återigen haft en fin säsong i både landslaget och den ryska ligan. Claessons ryska klubb Krasnodar slutade trea i ligan och Värnamokillen stod för 12 mål och sju assist på 29 ligamatcher.

Så sent som i november förlängde Claesson sitt avtal med Krasnodar till sommaren 2021, men intresset från Europas stora ligor ska finnas kvar. Enligt Expressen jagas han av klubbar i både England och Tyskland.

– Han har konsekvent varit en av ryska ligans bästa spelare sen han kom till Krasnodar och den här säsongen är hans bästa hittills. Han är en nyckelspelare för dem och jag förstår att stora klubbar tittar på honom. Enligt mig är han redo att ta klivet till en större liga, säger journalisten Toke Thelaide, som punktmarkerar den ryska fotbollen, till Expressen.

Men Thelaide tror ändå att en flytt blir svår att genomföra.

– Normalt sett brukar Krasnodar kunna släppa sina bästa spelare. De sålde till exempel Fjodor Smolov till Lokomotiv Moskva. Men nu är läget annorlunda.

Krasnodars ägare, den ryske affärsmannen Sergej Galitskij, som enligt Forbes har tillgångar på drygt 32 miljarder kronor, ska vilja hålla hårt i sin guldklimp.

– Det är väldigt viktigt för hela klubben att de kvalar in till Champions League och Galitskij kommer göra allt för att behålla Claesson, säger Toke Thelaide till Expressen.