Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Anvegård lämnar Växjö – klar för topplag

Anna Anvegård lämnar Växjö DFF. Bredarydstjejen har under måndagen presenterats av det allsvenska topplaget Rosengård.

Anna Anvegård har under flera år spottat in mål i Växjö DFF och var med och förde upp laget i Damallsvenskan. Nu lämnar dock Bredarydstjejen klubben.

SMP var först med att rapportera om att anfallaren var klar för de allsvenska serieledarna Rosengård. Strax därefter gjordes värvningen offentlig av FC Rosengård på twitter.

”Anna Anvegård har kvaliteter som kan lyfta vårt spel ännu en nivå. Vi har följt Annas utveckling under en lång tid och vi är otroligt glada att hon valt att komma till oss nu", säger klubbens sportchef Therese Sjögran till Rosengårds Facebooksida.

Redan på tisdag ska Anna göra sin första träning med Rosengård och hon förväntas kunna göra debut för sitt nya lag på onsdag i Malmöderbyt mot LB07.

"Kommer bli saknad"

Anfallaren från Bredaryd har verkligen fått igång målskyttet efter VM i Frankrike. Innan mästerskapet hade hon gjort ett mål på sju matcher. Därefter har hon skjutit fyra mål på endast fem matcher.

Det gör att hennes totala målskörd den här säsongen är fem mål, vilket ger en åttonde plats i skytteligan.

– Naturligtvis är det oerhört tråkigt sportsligt att tappa en sådan duktig spelare som Anna Anvegård, speciellt under brinnande säsong! Vi hittade Anna i Bredaryd för några år sedan där hon spelade i div 2 och att jag är väldigt glad över att få ha varit med och se hur Anna utvecklats och på hennes resa till VM och landslaget. Anna är också en fantastisk person utanför planen och inte bara på planen så hon kommer bli väldigt saknad både på arenan och i omklädningsrummet, säger Växjö DFF:s sportchef Frida Andersson i ett pressmeddelande.

2017 vann hon skytteligan i Elitettan och på Fotbollsgalan 2018 fick hon utmärkelsen Årets genombrott. Förra säsongen gjorde anfallaren 14 mål i damallsvenskan, vilket gav en delad andraplats i skytteligan.

Tidigare har Anvegård varit tydlig med att hon vill få spela i Champions League. Rosengård leder just nu tabellen och har god chans att nå spel i Europa.

Värnamo Nyheter har sökt Anna Anvegård för en kommentar.