Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga bandet Crimson prisades på nationell tävling

För två månader sedan vann de deltävlingen i Gislaved. I helgen var det dags för final i musiktävlingen Imagine Sweden och bandet Crimson från Gislaved och Värnamo prisades återigen.

För lite drygt två månader sedan arrangerades en deltävling i musiktävlingen Imagine Sweden i Gislaved. Vinnare blev det relativt nykomponerade bandet Crimson som består av medlemmar från Gislaved och Värnamo. Vinsten gav bandet en plats i finalen som gick av stapeln i Uddevallen i helgen.

– Det var riktigt kul faktiskt. Det var en härlig upplevelse då vi fick uppträda och träffa många nya artister och knyta nya kontakter i branschen, säger bandets trummis Adam Liljedahl.

Under finalen fick bandet göra två spelningar och den andra av dessa blev minnesvärd för bandet.

– Första spelningen var det inte så många där men vi gick på ganska tidigt. Andra spelningen var det däremot mer publik än vad vi någonsin haft. Det var skithäftigt och en riktig upplevelse. Vi har aldrig spelat inför en publik som varit så igång som publiken var under andra spelningen, de klappade och sjöng med i våra låtar och det var ett rejält ös.

Tyvärr lyckades bandet inte ta sig upp på pallen i tävlingen men de gick trots det inte lottlösa hem från Uddevalla. Med motiveringen "Med naturlig säkerhet på scen och en energi som smittar av sig känns showen planerad och spontan på samma gång. Det är innovativt, passionerat och med stor attityd. Med inlevelse och ett uttrycksfullt kroppsspråk blir detaljerna till en helhet" prisades bandet av juryn och får därmed åka till Göteborg för att spela på Göteborgs kulturkalas i augusti.

– Det känns lite overkligt faktiskt. Jag har kollat på lite bilder och det verkar vara väldigt stort så det ska bli grymt kul.

Känns det lite nervöst till och med?

– Nej, jag är inte så nervöst faktiskt. Jag tycker ändå att vi har fått allt under kontroll. Vi måste förbättra vår scenshow lite och skriva lite nya låtar men annars känns det bra, säger Adam avslutningsvis.