Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung Gislavedskvinna lurade till sig pengar

Så fort hon hade fått betalningen för den utannonserade varan blockade hon köparen på Messenger och sedan köpte hon narkotika för pengarna.

Sommaren 2018 kom en ung kvinna i Gislaved på hur hon skulle få ihop pengar till mer narkotika. Hon lade ut annonser på Facebook och skötte all kommunikation med köparna via Messenger. Så snart de betalat blockade hon dem, tog ut pengarna och köpte knark för dem.

Det handlar inte om några stora belopp. En person blev av med 600 kronor, en annan 250 kronor och tre personer som alla köpte samma billyktor för 2 700 kronor vardera.

Den unga kvinnan, som var under 21 år när brotten begicks sommaren 2018, förnekade brott under rättegången. Rätten konstaterar dock att hon inte lyckats presentera någon rimlig förklaring till varför okända människor har fört över pengar till hennes konto eller varför någon annan, okänd person, skulle utnyttja hennes bankkonto som den ändå inte hade tillgång till. Rätten slår fast att det endast är kvinnan som haft möjligheten och motivet till att begå brott.

Rätten konstaterar att hon ska dömas för ringa bedrägeri, tre fall av bedrägeri samt för fem tillfällen av ringa narkotikabrott och eftersom hon var under 21 år vid brottstillfällena så döms hon mildare än om hon skulle ha varit vuxen. Kvinnan var sedan tidigare dömd till skyddstillsyn och den får även omfatta den nya brottsligheten.