Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung förare till Lejonen – Maksymilian Bogdanowicz har skrivit på

Maksymilian Bogdanowicz förstärker Lejonen. Han kommer att ha 0,500 i ingångssnitt och Lejonen ser stor potential i Bogdanowicz. ”Han är seriös, åker alltid på de bästa grejerna och har stor erfarenhet för sin ålder”, skriver Gislavedsklubben.

”Maksymilian Bogdanowicz körde i Lejonen 2016 genom samarbetet med hans moderklubb Gnistorna. Därefter har Maks, som har både svenskt och polskt medborgarskap, kört tre säsonger i Polen. Han är född 1998 och under 2019 innehade han en av juniorplatserna i Torun i högsta ligan. Säsongen var en besvikelse för för både Maks och laget som kom sist och åkte ur Ekstraliga. Året innan dess körde han för Gniezno i andraligan och hade en mycket bra säsong och slutade på fina 1,378 i snitt, endast 20 år gammal, så kapaciteten finns definitivt”, skriver Lejonen på sin webbplats.

”Maks bor strax utanför Malmö och återvänder nu till svenska seriesystemen. Med sitt ingångssnitt på 0,5 tar han ingen plats i truppen men vi ser honom som en av de absolut starkaste 0,5:orna i serien med stor potential. Han är seriös, åker alltid på de bästa grejerna och har stor erfarenhet för sin ålder. Lejonen kommer under 2020 att finnas representerade i samtliga serier och därför är det skönt att ha stor bredd på de svensklicensierade förarna för att kunna hantera en lång säsong. Välkommen tillbaka till klubben Maksymilian”, skriver Lejonen vidare.