Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två maskerade personer rånade Värnamobutik

Polisen har ännu inte gripit någon för rånet mot en butik i Värnamo på måndagskvällen. Två maskerade personer hotade personalen och tvingade till sig pengar. – De hade ett pistolliknande föremål, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Rånarna, som var maskerade över ansiktet, kom in i butiken Kandyz på Ringvägen strax innan klockan 20.00.

– De säger att de vill ha pengar annars hotar de att skada personalen, säger Åsa Willsund och berättar att de hade ett pistolliknande föremål.

– Men om det är ett riktigt vapen eller en replika eller en leksak, det vet vi inte, säger hon.

Rånarna kom över en okänd summa pengar och sprang sedan från platsen med pengarna i en påse. Enligt uppgifter från personer på platsen ska rånarna ha sprungit i riktning mot bowlinghallen.

Polisen larmades till affären vid 20.04 och en sökinsats efter rånarna inleddes. Vid 21 hade dock inga misstänkta gärningspersoner gripits. Polisen var då ännu på plats och spanade efter gärningspersonerna, pratade med vittnen och gjorde brottsplatsundersökning vid butiken.

– Vi jobbar med att kontrollera fordon och göra personkontroller. Än har det inte lett till något, säger Åsa Willsund vid 21.20 på måndagskvällen.

– Vi vet inte om de lämnade till fots eller om de blivit upplockade av någon bil. Vi söker också vittnesuppgifter.

Enligt polisen verkar det som att en person som jobbade i butiken drabbades vid rånet. Denna person blev chockad men inte fysiskt skadad, enligt polisen. På grund av att den drabbade var chockad har polisen ännu inget säkert signalement på rånarna.

Personer som kan ha information som kan hjälpa polisen uppmanas lämna tips på telefonnummer 11414.

På tisdagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon.