Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade efter tisdagens stora polisinsats

Båda männen som greps under tisdagsmorgonens stora tillslag, häktades under fredagseftermiddagen vid Jönköpings tingsrätt.

På åklagarens begäran häktades de båda männen som greps under polisens stora insats under tisdagsmorgonen. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Männen, som är i 20- och 30-årsåldern, har enligt uppgift koppling till kriminella gäng. Lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö säger till tidningen att den senaste tidens skjutningar i Värnamo och tisdagens polisrazzia, är en del av den grovt organiserade brottsligheten och att det finns en gängproblematik med i bilden.

Ännu har inte åklagaren Pernilla Törsleff avslöjat några detaljer kring brottsmisstankarna. Brottet har enligt häktningsframställan begåtts i en by i Värnamo kommun under perioden 1 januari-1 mars i år.

Åtal ska vara väckt senast den 23 mars.