Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till sjukhus efter E4-krock – minibuss kolliderade med lastbil

Två fordon krockade i norrgående körfält på E4 på måndagsförmiddagen. Totalt drabbades tio personer – varav två fördes till sjukhus.

En olycka inträffade strax innan klockan halv tio på måndagsförmiddagen på E4 i höjd med Vaggeryd. Det var under en period totalt stopp i trafiken i norrgående riktning när räddningstjänst från Vaggeryd och Skillingaryd, samt ambulans och polis arbetade på platsen.

Två fordon, en minibuss och lastbil, var inblandade i krocken. I minibussen färdades sex personer, som också reste i sällskap med fyra personer i en annan bil.

– Tio personer är drabbade i olika omfattning, varav flera i rullstol, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Två personer till sjukhus

När räddningstjänsten kom till platsen satt en person kvar i minibussen, och fick senare hjälpas ut med räddningstjänstens klipputrustning. Sammanlagt fick två personer föras till sjukhus med ambulans, medan resterande åtta inblandade transporterades till vårdcentral för kontroll.

Föraren i en av bilarna anses vara vållande till olyckan och misstänks för vårdslöshet i trafik.