Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV–profilen vill se Viktor Claesson som vinnare

Fotbollsgalan hålls den 12 november och knyter som vanligt ihop den svenska säsongen. Galan, som är i Globen, sänds i tv och det spekuleras nu på sina håll om vilka som kommer att ta hem de olika klasserna.

Den kände sportjournalisten Patrick Ekwall är säker på sin sak. Viktor Claesson är svensk fotbolls bäste mittfältare på herrsidan 2018.

"Det är sällan några lätta val att välja tre spelare, oftast är det enklare att hitta en vinnare, och i år det extra jobbigt i några kategorier", skriver Patrick Ekwall på fotbolldirekt.se.

Viktor Claesson (FC Krasnodar), Albin Ekdal (Hamburger SV/UC Sampdoria), Emil Forsberg (RB Leipzig) är de tre nominerade mittfältarna. Värnamobördige Claesson var ju väldigt bra under VM i somras och borde ligga bra till i konkurrensen med Ekdal och Forsberg.

"Det går absolut att ifrågasätta såväl Ekdals vårsäsong med HSV (skadad och storklubben ner i andraligan) eller Forsbergs år i Leipzig och mindre lyckade VM. Men det vimlar inte av alternativ direkt. Möjligen Kristoffer Olsson, som leder AIK till ett allsvenskt guld", skriver Ekwall vidare.

Patrick Ekwall, som satt med i juryn under ett år, vill även se Robin Olsen som bäste målvakt, Andreas Granqvist som bäste försvarare och Zlatan Ibrahimovic som Årets anfallare. Den 12 november har vi svaret.