Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Övertänd villa i Råhult – husägare var inte hemma

 
Blåljus
Visa alla artiklar

När räddningstjänsten kom till huset var det övertänt, uppger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Vid tolvtiden larmades räddningstjänst och polis till en fastighet i Råhult, mellan Värnamo och Vrigstad.

– Enligt de första uppgifterna som jag har fått från platsen är villan övertänd, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid region Öst.

Ingen ska ha funnits i huset när det brann.

– Men nu har husägare kommit till platsen som jag förstått.

Enligt räddningstjänstens styrkeledare på plats, Niclas Christensen, ska husägarna ha varit ute på promenad då elden bröt ut. Det säger han till tidningens reporter på plats vid branden.

Han uppger också att räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen under kvällen och natten för att bevaka och kontrollera eldplatsen.

Räddningstjänsten har begränsat branden till bostadshuset och jobbar vidare med släckningsarbetet. På plats var styrkor från Värnamo, Bor, Bredaryd, Hillerstorp samt Rydaholm, uppger ansvarigt befäl vid räddningstjänsten i Värnamo, Niclas Christensen i ett pressmeddelande di 14.30-tiden.

Polisen uppger på sin hemsida att polisen har varit på platsen och att det inte finns någonting som tyder på att brott kan misstänkas. Därför blir det ingen ytterligare åtgärd eller undersökning av polisen. Ingen person har enligt polisen kommit till skada.