Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för Emil Krafth i Premier League-debuten

Emil Krafth fick chansen från start i sin Premier League-debut för Newcastle borta mot Norwich. Han hade tidigt en fin målchans – men skottet gick över. I stället såg finländaren Teemu Pukki till att förstöra Laganfostrade Krafths eftermiddag med ett hattrick när Norwich vann med 3–1.

Den svenske landslagsbacken från Lagan hade ett bra läge att få en smakstart på sin karriär på de brittiska öarna. Emil Krafth fick ett fint läge redan efter nio minuter när han tog emot bollen på bröstet till höger om målet. Högerbackens skott gick däremot över från nära håll.

Matchens första mål skulle i stället göras av Norwich och finländaren Teemu Pukki i den 32:a minuten. Pukki slog till med en fin volleyträff och det visade sig bara vara början.

Pukki, som gjorde Norwichs enda mål i premiärförlusten (1–4) mot Liverpool, gjorde 2–0 drygt 20 minuter in i andra halvlek. Finländarens skott gick mellan benen på Emil Krafth och in i nät.

Med kvarten kvar att spela var han i gång igen. Krafth hamnade ensam med två Norwichspelare och Pukki kunde ta sig förbi svensken och skjuta in sitt tredje mål för dagen – och sig själv upp i ensam skytteligaledning.

Norwich vann till slut med 3–1 sedan Jonjo Shelvey reducerat för Newcastle på tilläggstid.

TT