Elbilsmästerskapet hade sin säsongspremiär i Saudiarabien i helgen och Felix Rosenqvist från Värnamo fanns med i startfältet eftersom han ersatte Pascal Wehrlein i sitt gamla team Mahindra Racing.

Fast tiden där innehöll mycket strul.

Första fria träningen regnade bort och den andra blev kortare än planerat på grund av samma orsak. Så de 22 förarna hade knappt bekanta sig med den nya banan när kvalet startade.

Väl i kvalet slutade det med att Rosenqvist kraschade in i barriären efter att en komponent brustit i hans bil. Smålänningen klarade sig utan skador, men startade först från 17:e position i huvudtävlingen.

Relaterat till artikeln

Han tog sig snabbt upp till plats 14 och plockade snart ytterligare ett par placeringar. Men kort därefter återkom det tekniska problem han råkade ut för i kvalet. Något som innebar att det var färdigkört.

"Tråkigt att avsluta året så här, särskilt i mitt sista Formel E-race på sannolikt ett bra tag, men det är tyvärr sådant som händer ibland. Det var ett bra lopp så länge det varade; vi var definitivt bland de snabbaste på banan och jag tror att topp fem hade varit fullt möjligt så som racet sedan utvecklades", säger Rosenqvist till sin webbplats.

Nu tar han jul- och nyårsledigt. Efter det blir det fokus på debuten i Indycar, där premiären är i mars.

Relaterat till artikeln