Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person till sjukhus efter att bil voltade

En singelolycka inträffade på länsväg 558 utanför Hånger söder om Värnamo. Bilen voltade och stod och blockerade hela vägen under en period. En person fördes till sjukhus men bedömdes inte vara allvarligt skadad.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 16.45-tiden om en singelolycka på länsväg 558 utanför Hånger, strax söder om Värnamo.

– En bil har voltat och räddningstjänst samt ambulans är på plats. Bilen blockerar vägen men jag vet inte om vägen är avstängd helt och hållet eller hur det ser ut, säger Jessica Avenius vid SOS Alarm.

Enligt polisen var det bara en person i bilen och hen tog sig ut ur bilen på egen hand.

– Enligt våra uppgifter ska föraren inte vara allvarligt skadad men är medförd till sjukhus för kontroll, sa polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Polisen hann dock inte åka till olyckan utanför Hånger i ett första skede då de fick larm om en singelolycka på riksväg 27 strax väster om Värnamo och ändrade kurs mot den, då detta var mycket närmare polisens dåvarande position.

– Det är en bil som har kört i diket och riksväg 27, sa Erik Terneborn.

Trafiken på vägen kunde dock flyta på som vanligt igen närmare 18-tiden.

Senare under torsdagskvällen meddelade polisen att de upprättade en anmälan om vårdslöshet i trafik mot föraren i bilen, som var en man i 50-årsåldern. Ingen person ska dock ha kommit till skada.