Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolv covidpatienter får intensivvård – så ser coronaläget ut på regionens sjukhus just nu

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Totalt vårdas på tisdagen 61 covidpatienter på länets sjukhus, varav 12 får intensivvård.
Detta är en fortsatt ökning från måndagen.

Mellan måndag och tisdag har har 7 patienter med covid-19 skrivits ut från sjukhus, men det totala antalet covidpatienter ökar trots detta med 3. Nu är 61 personer inskrivna på sjukhus.

12 av covidpatienterna får intensivvård, enligt Regions Jönköpings läns uppdatering på tisdagen. Detta är en ökning med 1 person från måndagen.

Dessutom får 5 personer intensivvård i en annan region, vilket är en ökning från måndagens notering på 4.

Inga personer har avlidit det senaste dygnet, enligt tisdagens rapportering.

Under förra veckan minskade antalet covidpatienter i stort sett hela veckan. Men på måndagen rapporterades åter en ökning, och det är alltså en knapp ökning även på tisdagen.

En tendens just nu är att det är bland de yngre åldersgrupperna som andelen smittade ökar mest. Störst är ökningen i åldersspannet 10 till 19 år, skrev JP och Jnytt på måndagen.

– Vi vet inte säkert, men det kan finnas en sportlovseffekt i den här ökningen, sa Malin Bengnér då.

Men även bland de som är 70 år och äldre ökar smittan igen, efter att det gått ner kraftigt från nyår till vecka 7. Ökningen som man nu ser är dock från ganska låg nivå.

Analyser visar att den brittiska varianten av coronaviruset är på frammarsch i Jönköpings län.