För ett år sedan tog Storskogen Invest AB över Idata. Nu lämnar förre ägaren Martin Genhede företaget efter 30 år och lämnar över vd-posten till Mårten Köllerström, som tidigare varit vd på InExchange i Skövde.

– Det känns riktigt bra att lämna över VD-rollen till Mårten som vi länge har samarbetat med i hans tidigare roller inom InExchange. Därmed har han också en djup förankring i de digitala produkter som vi ser att mer och mer ersätter brevförsändelsen, säger Martin Genhede.

– Det ska bli jättespännande att få ta över efter Martin, säger Mårten Köllerström som jobbat parallellt med företrädaren under hösten.

Idata skickar ut fakturor, betalningspåminnelser och andra utskick, främst till privatpersoner. Nu i december jobbar företaget för högtryck för att få ut alla försändelser, antingen per post eller digitalt, före julledigheterna.

– Konsumenternas beteende för att betala fakturor förändras och efterfrågan på digitala fakturor ökar, säger Mårten Köllerström och tillägger att fler digitala tjänster kommer att lanseras under nästa år.

IDATA har 37 anställda i Värnamo och omsätter 150 MSEK.