I dagarna har Nankoku flyttat den korta sträckan från sin plats längst upp på Storgatsbacken till Pilgatan som ligger på andra sidan gatan.

– Vi flyttade restaurangen av flera olika anledningar. De stora ytorna var en orsak, men vi gillar också lokalens arkitektur med dess stora fönster, säger Windy Chen på Nankoku.

En eventuell flytt hade varit påtänkt under en längre period. För ett år sedan skrevs till slut kontraktet, varpå en renovering av stället genomfördes.

– I vår förra lokal hade vi fyrtio platser och nu har vi sjuttio. Den här lokalen känns inte trång till skillnad från vår förra, säger Windy Chen.

De nya lokalerna huserar dessutom ett större kök, vilket gör det möjligt för restaurangen att servera andra slags rätter.

– Stekta dumplings, stekta nudlar och fundue är några av de nya alternativ som vi har på menyn.

Lokalbytet är en del av en satsning som bland annat syftar till att kunna locka till sig hela sällskap.

– Även de i sällskapet som inte gillar sushi ska framöver kunna äta hos oss, säger Windy.

Nytt är också att gästerna själva ska kunna tillaga sin egen mat i och med att mindre induktionshällar har installerats i samtliga bord.

– Just nu kan vi bara ha igång några tillagningsplattor i taget, men snart är den nya lokalen redo att användas på det sätt som vi har tänkt att den ska kunna nyttjas, säger Windy Chen.