Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéföraren Robert Lambert borta på obestämd tid

Robert Lambert har bara kört en match i Lejonen än så länge men har redan gjort ett starkt intryck då han dominerade i sin debut. Nu kommer dock ett besked som fansen inte ville höra. Lambert är skadad och kommer att vara borta på obestämd tid.

Robert Lambert gjord succé direkt i sin debutmatch för Lejonen. Han var banans gigant i hemmamötet mot Masarna innan uppehållet och plockade 13 poäng. Trots att han bara har gjort en match i klubben så har han redan fått stjärnstatus.

Efter att Lejonen förlorade mot Piraterna i torsdags så sade den assisterande lagledaren Mikael Holmstrand att laget skulle lyfta med Robert Lambert i laget. Han var given till hemmamatchen mot Dackarna på tisdag.

Nu kommer dock ett mardrömsbesked för Lejonen.

Robert Lambert är skadad.

Ryggfraktur

I helgens SEC var britten inblandad i en olycka. Anders Thomsen blev nerkörd av Leon Madsen och bakom kom Lambert som inte hann undan utan körde över Thomsen med full kraft och gjorde själv en rejäl vurpa.

Lambert fortsatte köra och vann omstarten men åkte till sjukhus efter tävlingen. Då upptäcktes att han har ådragit sig en fraktur på två kotor i ryggen och kommer därför att bli borta på obestämd tid.

Den 21-årige britten hade varit given i Lejonens startuppställning i matchen mot Dackarna mot tisdag. Nu tvingas Gislavedslaget alltså klara sig utan sin stjärnförare.

Lejonen jagar slutspel och ligger på samma poäng som Piraterna som också slåss om den sista slutspelsplatsen. De närmaste matcherna är med andra ord mycket viktiga och det är oklart hur många av dem som Lambert kommer att missa.

Lambert är inte den första Lejonenföraren som drabbas av en fraktur den här säsongen. Tidigare har både Timo Lahti och Mathias Thörnblom missat matcher på grund av frakturskador.