Det tävlades väl inget i helgen i bygden?

Jodå.

Över 260 ponnyekipage och 180 hästekipage. Så många har tävlat i Gislaved under lördagen och söndagen.

Vi pratar utspridda ekipage förstås.

Det bjöds på många fina ritter och prestationer.

Ledningen på GARK valde att genomföra tävlingarna fastän många andra klubbar ställt in sina tävlingsarrangemang.

Så hur blev reaktionerna från deltagarna?

Jo, klubben fick fin respons från glada deltagare trots att tävlingarna genomfördes under speciella förhållanden i Coronatider.

– Det var fantastiskt att få komma till GARK på ponnytävlingar när allt annat ställs in. Det kändes tryggt och säkert med de åtgärder man genomfört med tanke på smittorisken, säger Johanna Nyberg, Gnosjöandans ridklubb.

Flera kände att det var ett skönt avbrott i Coronatider.

– Skönt att slippa allt prat om Corona för några timmar, för det har man inte tid med som ponnyförälder. Det var en härlig dag med barn, ungdomar, hästar och action, precis som det ska vara. Tacksam över att anläggningen gjorde jobbet och genomförde tävlingarna i rådande situation, säger Annica Palmgren Isabergs ridklubb.

Att anordna tävling är ett projekt på flera veckor inte minst denna gång som krävt mycket förberedelse från tävlingsarrangören.

– Framför allt har 30-talet funktionärer (GARK-medlemmar) jobbat ideellt och verkligen levererat ett bra värdskap och bra tävlingar. Visst är man trött efter två heldagar på banan, men det ger så mycket tillbaka, som glada leenden, positiva ord och glädjerop, säger Anna Boberg, som också varit banchef dessa dagar.

Har ni fått mersmak av att anordna tävling i Coronatider?

– Om inget annat sker med restriktioner kommer vi också genomföra hopptävlingarna 9-10 maj. Men då kommer den stora utomhusbanan att användas. Vi kommer då även ha lagtävlingar för ponny i division 3 under lördagen och häst på söndagen. Det skall bli kul, säger Louise Söderlund.

Relaterat till artikeln

Tess Odelberg från Borås RK vann H110.

Foto Louise Söderlund