Det var vid 14.40 som räddningstjänsten fick larm om att en man setts försvinna under vattenytan vid Tahebadet i Taberg. På platsen ska flera badgäster ha sett händelsen och påbörjat sökandet efter mannen samtidigt som man larmade räddningstjänsten.

- Men det var så mörkt i vattnet. Det gick inte att se någonting, säger en badgäst till JP:s reporter på plats.

Redan efter sex minuter anlände räddningstjänsten till platsen och därefter anslöt ytterligare fordon. Ambulans, helikopter, polis samt dykare har deltagit i sökandet efter den befarade drunkningen.

– Vi fick larm om ett drunkningstillbud. Man har sett en man sjunka en bit från badplatsen. Vi söker med fridykare nu och snart kommer även dykare från Borås samt en helikopter att anlända till platsen. Vi har inte hittat honom än. Vi söker där man tror han försvunnit och runt om. Helikoptern ska sen göra ett strandnära sök för att se om han kan finnas någonstans där, sa Fredrik Björnberg på räddningstjänsten i Jönköping i samband med sökandet.

Samtidigt som räddningsfordon anlände till platsen slussade polis iväg badgästerna från stranden. Så småningom stängdes badplatsen av för att räddningstjänsten skulle få arbeta ostört.

En räddningshelikopter har varit på plats för att bland annat söka av omgivningen runt sjön. Räddningsdykare från Borås var på platsen för att söka i vattnet.

Vid klockan 17.00, över två timmar efter larmet, var mannen fortfarande inte hittad.

- Vi fortsätter att söka i det område som man tros ha sett honom sjunka, säger Fredrik Björnberg.

Vid 16-tiden avslutades den livräddande insatsen.

- Med tanke på att det har gått så lång tid nu är givetvis förutsättningarna sämre. Det har övergått i ett eftersöksskede som i förlängningen kommer att koordineras av polisen.

Vid 19-tiden under fredagseftermiddagen meddelade räddningstjänsten att man avslutar sökandet. Man kommer att uppta arbetet igen under lördagen.

Relaterat till artikeln

Bild 1 av 3

Foto Jesper Lehto