Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort firande när Värnamo kulturskola firar 50 år

Överraskningar utlovas när kulturskolan firar 50 år med en stor jubileumsshow på Gummifabriken nu på lördag. Konserthallen Auditorium kommer fyllas med en variationsrik och färgstark show från både lärare och elever som kommer bjuda på sång, dans, teater och film.

Hösten 1969 startades den då kommunala musikskolan i Värnamo. Nu förbereder sig lärare och elever för att bjuda på en storartad show, fördelat på två föreställningar för att fira kulturskolans 50 år nu på lördag.

Arbetet med jubileumsshowen har tagit drygt ett år. Totalt kommer 150 lärare och elever, på och bakom scen bjuda på både sång, dans, teater och filmvisning.

– Vi visste tidigt hur showen skulle utformas. Redan från start var vår tanke att både lärare och elever skulle framträda tillsammans, säger producent Adan Brown, som till vardags är verksamhetsledare på kulturskolan.

En bred verksamhet

Kulturskolechef Andreas Westberg:

– Det känns fantastiskt att få visa vår breda verksamhet för Värnamoborna. Det är en kulturskola att vara stolt över.

I dag har Värnamo kulturskola 1 300 inskrivna elever och flera hundra i kö. Det bedrivs även vuxenundervisning där de äldsta teatereleverna fyllt 80 år.

Eleverna som är med i jubileumsföreställningarna är mellan 7- 19 år.

Andreas Westberg och Adan Brown uttrycker stoltheten i att det är kommunens invånare som sätter upp en show tillsammans.

– Det kan man kanske glömma bort ibland. Det är vår kulturskola och våra elever och lärare är Värnamos invånare, säger Andreas.

Flera musikgenrer i fokus

Flera musikgenrer kommer vara representerade under lördagens föreställningar. Pop, klassiskt och house. Även något musikalinslag utlovas.

– Det kommer finnas något för alla, fortsätter Andreas.

Flera överraskningar utlovas.

– Vi kommer till exempel utnyttja hela konserthallen så allt kommer inte att hända på scenen, säger Adan Brown.

Vad är era förväntningar?

– Efter att publiken sett showen vill vi att de ska känna att de fått med sig något. Vi vill att publiken ska vara stolta över vår kulturskola. Det känns fantastiskt att skolan har funnits kvar så länge. Vi ser en hel stad som blomstrar över att det finns en kulturskola här, säger Andreas.

Det kommer även komma hälsningar från tidigare elever på skolan som i dag är kända artister.

– Artisterna sätter Värnamo på kartan och det hoppas vi publiken inser hur häftigt det är. Eleverna som går på Kulturskolan idag kanske har drömmar att en dag bli artist och då ska de känna att det finns en chans för dem. Att det händer något när dem går på kulturskolan, avslutar Adan Brown.