Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor succé av Felix Rosenqvist – Värnamokillen fyra i premiären av Indycar

Felix Rosenqvist, från Värnamo, imponerade stort och körde in som fyra när säsongens första deltävling av Indycar avgjordes i Florida på söndagskvällen. – Att vara här är en dröm som blir sann och att sedan få sluta fyra är riktigt bra, säger Felix Rosenqvist.

Det blev bästa tänkbara start för Felix Rosenqvist när säsongen i Indycar tog sin början i St. Petersburg, USA, under söndagen. Redan under tidskvalet hade 27–åringen från Värnamo imponerat och när det väl blev race fanns farten kvar. Felix Rosenqvist var i ledningen och fjärdeplatsen gav 33 poäng.

– Men det finns lite mer att hämta, alla våra depåstopp gick inte enligt planen. Jag tycker att vi har ett så bra paket att vi ska kunna vinna, men det är småsaker som inte stämmer än så länge, kommenterar Felix Rosenqvist till Viasat Motor.

– Det finns saker att jobba på, även när det gäller min körning. Det är många intryck att ta in. Jag är helt slut, har aldrig kört någonting så krävande tidigare. Men bara att vara här är en dröm som blir sann och att sedan att få sluta fyra är riktigt bra, fortsätter Felix Rosenqvist.

Josef Newgarden vann före Rosenqvists teamkollega Scott Dixon, som är regerande mästare, och Will Power. Marcus Ericsson, Felix Rosenqvists svenske kollega, fick problem med motorn efter halva loppet och tvingades bryta.

Nästa deltävling är om två veckor i Austin, Texas.