Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Stipendiaten är en fin förebild för unga idrottstjejer”

En och annan höjde nog på ögonbrynen när landslagsspelaren och VM-bronsvinnaren i fotboll, Anna Anvegård dök upp på Best Western Hotel i Värnamo på tisdagen. Det var nämligen dags för henne att ta emot 2019 års ungdomsstipendium från Värnamo-Apladalen Rotaryklubb.

I samband med Värnamo-Apladalen Rotaryklubbs lunch på Best Western Hotel Värnamo fick fotbollsspelaren och VM-bronsvinnaren Anna Anvegård från Bredaryd i tisdags motta ett ungdomsstipendium och en prischeck på 9 500 kronor.

Många passade på att gratulera Anna och hon säger till tidningen att hon är glad för stipendiet och att det känns roligt att bli uppmärksammad på det här viset.

Juryns motivering lyder enligt följande:

"Anna född och uppvuxen i Bredaryd är 22 år och en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare på kvinnosidan.

Spelat i Bredaryd/Forsheda/Reftele/Ås, Växjö DFF, FC Rosengård i Malmö.

Anna är spelintelligent, det vill säga bra på att läsa spelet, hon är tvåfotad ( bra med båda fötterna) och hon har ett fint skott.

Har gjort 35 ungdomslandskamper och 14 seniorlandskamper

Var med och tog VM brons i fotboll 2019, vann skytteligan i damernas högsta serie och vid fotbollsgalan utnämnd till årets viktigaste spelare.

Blev 2019 också utnämnd till årets smålänning.

Alla vittnar om att Anna är mycket trevlig och jordnära, är härmed en fin förebild för unga idrottstjejer och en god representant för Värnamo kommun och Svenska fotbollslandslaget".