Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stihl slutar ge ut lättklädd kalender

Motorsågstillverkaren Stihl slutar distribuera sin kalender med lättklädda kvinnor på samtliga marknader, skriver ATL.

Beskedet följer på Skogsstyrelsens beslut tidigare i veckan att sluta köpa in produkter från företaget i protest mot kalendern.

Stihl uppgav till TT på onsdagen att kalendern inte har funnits i Sverige på tolv år, och att kalendern för 2020 är den sista som produceras av moderbolaget i Tyskland. Men nu har företaget alltså beslutat att även sluta distribuera den i andra länder med omedelbar verkan.

– Det är en fråga som har diskuterats kontinuerligt på koncernnivå sedan Ponssekalendern väckte uppståndelse för några veckor sedan, och vi i Sverige har tryckt på för att de ska ta tag i den här frågan ordentligt, säger Stihls nordiske marknadschef Jari Heiskanen till ATL.

En expert på offentliga upphandlingar ifrågasatte Skogsstyrelsens beslut och hävdade att det stred mot upphandlingslagen eftersom myndigheter inte kan bojkotta företag av etiska skäl. Skogsstyrelsen delade dock inte den bedömningen.

Stihl har sitt säte i Tyskland och har dotterbolag i omkring 140 länder.